Mînzînă: „Salariile din administraţie nu sunt mari. Dimpotrivă! Sunt foarte mici în privat!”

„Tot timpul mi-a fost dat să citesc că salariile sunt foarte mari în administrație și eu vă spun: dimpotrivă, salariile sunt foarte mici în privat!”, este afirmația făcută de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, cu prilejul dezbaterii bugetului pe 2021.

O spune un om care câştigă lunar o indemnizație brută de 23.400 lei. Secunzii săi, vicepreședinții, au indemnizații de 20.800 lei, iar restul salariilor din instituţie, de asemenea în forma brută, sunt între 16.515 lei și 3.848 lei, cel mai mic fiind al șoferului, în vreme ce şefii de serviciu primesc peste 13.000 lei brut. Practic, România înregistrează cele mai mari salarii din administraţia publică în Europa raportat la veniturile medii, fiind singurul stat din UE unde lefurile funcţionarilor sunt cu aproape 70% mai mari decât salariul mediu net pe economie.
Declarația vine într-o perioadă extrem de sensibilă și pune mai mult paie pe foc, adâncind prăpastia dintre stat și privat. Nume reprezentative din mediul economic argeșean, din diverse domenii de activitate, antreprenori cu zeci sau sute de angajați, exprimând un of comun al mediului economic, explică pentru președintele Consiliului Județean Argeș, dar și pentru alți angajați la stat, de ce la privat salariile sunt la un anumit nivel şi de ce nu se pot majora când îi taie pe ei capul. Afirmația le-a stârnit un zâmbet amar și consideră că perspectiva este complet greșită.

 

CITEȘTE ȘI ... Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății

 

 Dumitru Radu - Ronera Rubber: „Este o afirmație jignitoare, fără pic de emoție!”


Ronera Rubber este o companie ce produce și comercializează produse și servicii din domeniul articolelor din cauciuc și plastic destinate industriei auto, precum și altor domenii de activitate din piața internă și externă. Are circa 300 de angajați și lucrează cu companii din țară și de peste hotare. Managerul general, Dumitru Radu este siderat de o asemenea constatare venită din partea unui șef de instituție publică. 


„Este la mintea cocoșului. Salariile din privat sunt raportate de piață. Piața este dictată de prețuri care nu se fac doar în România, ci competiția este din China până în SUA. Cel care are produsul mai competitiv, la același nivel de calitate, acela îl vinde. Totalul descompunerii de preț conține o groază de costuri: materie primă, manoperă directă, transport, ambalaje, financiar, sponsorizări, sunt o mie de asemenea capitole. În „total costuri” salariile ocupă între 20 și 25%, iar dacă ai ieșit din plaja asta, fie nu mai ai bani de materii prime, fie nu poți să le mai transporți și tot așa, deoarece totul este în procent foarte bine stabilit. 
E un salariu pe care ți-l impune piața! Eu nu pot să ies din asta, deși aș face-o cu drag pentru muncitori, pentru că îi iubesc, dar aș ieși din orice nivel de competitivitate ca prețuri. Nu mi-aș mai vinde produsele și aș închide.
Să spui tu că sunt salariile mici, deci astea impuse, și nu mari ale bugetarilor lui, care nu se raportează la nimic, e o nesimțire! Este jignitoare afirmația sa! Adică el nu se poate raporta decât la nesimțirea cu care și-au majorat salariile fără să aibă la bază niciun indicator de performanță! Dinozaurii ăștia comuniști au rămas în producția planificată, impusă de Ceașcă, nu au înțeles mecanismul de cerere și ofertă în care piața îți dictează, nu invers. Impozitarea asta nesimțită, 70%, ca ei să aibă salarii mai mari, ne face să ne plece specialiștii. Toate instituțiile sunt supradimensionate și au mai dat și salariile astea nesimțite! Sunt o gaură neagră în care se duc resursele țării, în loc să fie folosite pentru sănătate, pentru educație, pentru armată.
Avem productivitatea la jumătatea mediei europene, din cauza nivelului tehnologiei mult sub cel din Vest sau din țările bogate, unde automatizarea sau robotizarea este mult superioară.
Afirmația este chiar nesimțită, lipsită de orice emoție!”

 

CITEȘTE ȘI ... Copiii mai mici de 3 ani ar putea fi exceptați de la plata întreținerii!

 

 Constantin Pănescu - Metabet CF: „Noi îi ținem pe acești domni de la stat, și nu invers”


Metabet CF este o companie consacrată pe construcția de poduri și ca producător și furnizor de produse feroviare critice, cu circa 500 de salariați. Constantin Pănescu, directorul firmei, care mai are și alte societăți în domeniul producției și al construcțiilor, nu consideră că se justifică o asemenea constatare a președintelui CJ Argeș. 


„Aia e părerea dumnealui, nu și a celor care muncesc în privat. Nu știu cât a muncit dumnealui în privat. La stat, unde se stă, salariile sunt foarte mari, într-adevăr, față de privat unde chiar se muncește. Salarii nu se pot da decât în funcție de productivitate, nu există altă soluție. Nu îmi pare o afirmație corectă pentru mediul privat, pentru că noi îi ținem pe acești domni de la stat, și nu invers. Noi ne raportăm la ceea ce vindem, iar raportarea se face la prețurile care sunt peste tot în Europa, peste tot în lume. Ca să poți să dai salariu mai mare trebuie să ai productivitate.”

 

CITEȘTE ȘI ... Coșmar pentru șoferii profesioniști: Camioanele nu mai au voie pe DN1

 

 Dumitru Grecu -Valea cu Pești: „E foarte interesant să o spună cineva care nu a muncit niciodată la privat!”


Un nume de referință în industria ospitalității, cu mai multe unități de cazare dezvoltate și manageriate, plus inițiative de dezvoltare a turismului din zona Curtea de Argeș - Transfăgărășan, Dumitru Grecu a bufnit în râs când a auzit ce a declarat șeful Consiliului Județean. 


„E o chestie! La stat salariile vin de undeva, și nimeni nu știe de unde, adică de la noi de la privat, și nu interesează pe nimeni, iar la privat totul ține de productivitatea muncii. Deci salariile sunt dictate de productivitatea muncii, pentru că altfel închizi, pe când la stat nu există niciun criteriu și ar trebui și acolo, deoarece se poate face o cuantificare. Probabil că din alte considerente nu se efectuează, deoarece trebuie să fie bine pentru toată lumea. E foarte interesant să o spună cineva care nu a muncit niciodată la privat. De asta politica trebuie făcută de privat, ca să gestioneze cum trebuie fondurile.”

 

Ca o concluzie, adevărata provocare pentru Ion Mînzînă ar fi aceea de a fi „patronul” Consiliului Judean Argeş, adică să aibă câteva sute de angajaţi plătiţi la nivelul salarial de astăzi, dar cu condiţia ca „firma” şi „patronul” ei să producă banii respectivi, în fiecare lună, în condiţiile actuale ale economiei de piaţă din  Romania, nu să îi primească în cont din ce strânge guvernul de la fraierii din mediul privat care nu sunt în stare să îşi plătească angajaţii la nivelul la care visează domnul Mînzînă. Atunci s-ar vedea adevărata lui valoare de manager! În rest, oricine e capabil să cheltuie banii pe care îi dau alţii moca.


 

Preluat: saptamanalul ancheta