Minivacanta 1 decembrie la munte! Cât ne costă și unde!

Iubitorii sporturilor de iarnă se vor putea bucura de pârtii în mai multe stațiuni, în minivacanța de 1 Decembrie.

Vezi aici prețuri!

BRAȘOV
Pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul vor fi deschise în minivacanța de 1 Decembrie, după ce stratul de zăpadă a crescut în urma ninsorilor căzute în ultimele zile, anunță într-un comunicat biroul de presă al Primăriei Brașov.
”De joi, 31 noiembrie, se va putea schia pe următoarele pârtii: partea superioară a Lupului și Drumului Roșu, Kanzel și Doamnei. Tot de joi vor fi puse în funcțiune și instalațiile pe cablu, telegondola și telescaunul Ruia.
La Predeal nu se va putea schia, dar pentru săniuțe există un strat de zăpadă suficient.
Chiar dacă nu se schiază, telescaunul Clăbucet va funcționa între orele 9.00-16.00”, a precizat pentru AGERPRES, directorul Centrului Național de Informare Turistică din stațiune, Cătălin Câmpeanu.

PRAHOVA 
Turiștii care își vor petrece minivacanța de 1 Decembrie pe Valea Prahovei vor avea parte de petreceri cu muzică populară, foc de tabără și mese cu mâncăruri tradiționale.
În ceea ce privește practicarea sporturilor de iarnă, autoritățile din Sinaia au anunțat că joi se deschid cinci pârtii de altitudine, respectiv Lăptici 1, Lăptici 2, Variantă, Valea Dorului 1 și Valea Dorului 2, stratul de zăpadă măsurând 50-60 de centimetri.

De asemenea, la Bușteni se va putea schia pe pârtia de începători din Fun Park-ul situat la baza domeniului Kalinderu, iar în weekend, cel mai probabil se vor putea practica sporturi de iarnă pe pârtia Kalinderu 1, a precizat reprezentantul Centrului de Informare Turistică, Mihai Coleși.

SIBIU
Sibienii și turiștii care se vor afla în municipiu, în minivacanța de 1 Decembrie, pot să-și petreacă timpul în centrul orașului, la Târgul de Crăciun, unul din cele mai vizitate din țară, sau la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
Pe 1 Decembrie, accesul în Muzeul în aer liber este gratuit. În 1 și 2 decembrie, vizitatorii vor avea o întâlnire cu doi pescari lipoveni din satul Mila 23, din Delta Dunării, care vor pregăti borș de pește și pește prăjit, ca pe baltă, în cadrul unor ateliere culinare organizate la Cherhanaua din Mahmudia. Tot în ziua de 1 Decembrie, începând cu ora 12.00, la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în Aer Liber, publicul va putea asista la tăierea și la "pomana porcului".
Iubitorii sporturilor de iarnă au ocazia de Ziua Națională să schieze în singura stațiune montană din județul Sibiu, la Păltiniș, la altitudinea de 1.442 de metri. 
Programul de pe pârtia de la Arena Platoș din Păltiniș, de vineri și sâmbătă, este de la ora 10.00 până la 21.30, duminică, 3 decembrie, pârtia este deschisă în intervalul 10.00 — 17.00. Cei care nu au echipament pot închiria o sanie clasică sau un zipfelbob la prețul de 10 lei pe oră sau 25 de lei pe zi. Copiii plătesc 40 de lei, iar adulții, 45 de lei/ zi, pentru închirierea unui echipament de schi. Pentru închirierea unui echipament de snowboard, atât copiii, cât și adulții achită 55 de lei pe zi. Cine nu știe să schieze, poate învăța contra sumei de 130 de lei/oră. Pentru urcare teleschi sau telescaun și folosirea pârtiei pentru o zi tarifele sunt între 40 și 60 de lei la Arena Platoș Păltiniș.

Cazarea pentru o singură noapte, în stațiunea Păltiniș, la cea mai apropiată cabană de pârtie, costă 150 de lei o cameră pentru trei persoane.


BÂLEA LAC

Cine își dorește o experiență cu totul inedită de iarnă, trebuie să meargă în zona turistică Bâlea, unde stratul de zăpadă este de peste un metru. La peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, la Bâlea Lac, se poate schia și se poate practica și snowboardul, însă doar în apropierea cabanelor și după ce cere sfatul salvamontiștilor din zonă, pentru a evita declanșarea unei avalanșe. 
Ca să ajungi din Sibiu la Bâlea Lac, trebuie să îți folosești mașina personală, pentru că nu există curse regulate cu autocarul. Odată ajuns la Bâlea Cascadă, trebuie să îți parchezi mașina, pentru că Transfăgărășanul este închis circulație de aici și până sus, în vârful muntelui, la Bâlea Lac, unde se poate ajunge doar cu telecabina. Un drum dus-întors Bâlea Cascadă-Bâlea Lac costă 60 de lei/persoană. Cazarea într-o cabană la Bâlea Lac, costă de la 106 lei/persoană/noapte într-o cameră cu trei paturi.

ALBA
Un patinoar artificial va funcționa în premieră în municipiul Blaj, acesta urmând să fie deschis de Ziua Națională, în centrul istoric, respectiv în Piața 1848, în imediata apropiere a sediului Primăriei.
El are 300 metri pătrați și toate dotările necesare pentru a funcționa în condiții optime, inclusiv căsuță cu destinația de garderobă și podeț de lemn pentru acces în patinoar, au menționat reprezentanții Primăriei.

Patinoare artificiale vor funcționa în această iarnă în toate municipiile din județul Alba, respectiv în Alba Iulia, Sebeș și, de asemenea în premieră, în Aiud.