Ministrul Transporturilor: VEȘTI DESPRE AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU!

Într-un interviu acordat pentru Capital, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vorbit despre autostrada Pitești-Sibiu. Întrebat de ce este blocat acest proiect, ministrul a subliniat că proiectul este suspendat: „În prezent, avem studii geotehnice pentru secţiunea 1, 4 şi 5. Am avut o discuţie cu prestatorul care a precizat că vom avea, până la sfârşitul lunii martie, studiile de fezabiliate finalizate pentru a demara licitaţia de proiectare. În perioada următoate ne aduc şi documentele necesare pentru celelalte secţiuni. Anul 2021 pentru finalizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti rămâne fezabil în condiţiile în care primim şi studiile de fezabilitate pentru celelalte secţiuni până la sfârşitul anului. Pentru secţiunle 1 şi 5 vom avea contract tip Fidic Galben”, a declarat Răzvan Cuc pentru sursa citată.

Totodată, ministrul a precizat că proiectul prioritar al Guvernului Grindeanu în ceea ce privește construcția de autostrăzi este autostrada Pitești-Sibiu: „Prin programul de guvernare, ne-am asumat finalizarea Coridorului IV. Proiectul Sibiu-Piteşti este pentru exerciţiul 2017-2020, finalizarea acestuia depinde de eventualele proceduri de contestaţie. Am solicitat să văd toate problemele identificate pe tronsoanele de autostradă din România, nu dăm termene fără un fundament concret”, a mai declarat ministrul Transporturilor.
Pentru autostrada Piteşti-Craiova, Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a demarat procedura de licitaţie pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. „În acest an, o să se modernizeze 275 km de drum naţional şi 45 km de variante ocolitoare, proiecte care vor fi finalizate la sfârşitul acestui an. Antreprenorii şi-au asumat aceste termene, trebuie să fie respectate”, a precizat Răzvan Cuc.