Ministrul Transporturilor: ”2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat luni, la sediul Instituției Prefectului Argeș, că “2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești”. Ministrul, împreună cu premierul Ludovic Orban și șefa CNAIR, Mariana Ioniță, au participat la evenimentul în cadrul căruia s-a semnat contractul pentru secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, gazda evenimentului, a declarat:

“Suntem mândri că Argeșul face un pas înainte pentru repornirea economiei în această perioadă dificilă”.

 

Ministrul Lucian Bode și-a argumentat declarațiile, având stabilite termene foarte precise pentru secțiuni 1,3,4 și 5 ale autostrăzii Pitești-Sibiu.

“Considerăm că, prin accelerarea marilor proiecte de investiții în infrastructura de tansport, vom recupera rapid decalajele acumulate în această perioadă de criză. Ținta Guvernului Orban este să finalizeze cât mai repede obiectivele aflate în execuție, avem în lucru 164 km de autostradă și drumuri expres. Totodată, Guvernul și-a propus și a reușit menținerea tuturor șantierelor deschise și lansarea în execuție de noi proiecte majore, așa cum este și autostrada Sibiu-Pitești. După ani de amânări și blocaje, 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești. Am și argumente: în martie 2020 s-au început lucrările la secțiunea 1, Sibiu-Boița, de 13 km, 212 milioane lei. Astăzi am fost martori la semnarea contractului de proiectare și execuție pentru lotul 5, Pitești-Curtea de Argeș. Până la sfârșitul lunii mai vom stabili câștigătorul licitației pentru proiectare și execuție pentru lotul 4, Tigveni-Curtea de Argeș, de 9,9 km, 2 miliarde de lei. Estimăm semnarea contractului pentru lotul 4 în luna iunie 2020, dacă nu vo fi contestații. Pentru secțiunea 3, Cornetu-Tigveni, ne-am propus lansarea procedurii de licitație până la sfârșitul lunii iunie 2020. Pentru secțiunea 2, Boița-Cornetu, se fac investigații geotehnice suplimentare, urmând să se finalizeze documentația tehnică”, a spus la Pitești ministrul Transporturilor, Lucian Bode.