Ministrul Sănătății:”Ne gândim la restricționarea circulației în anumite localități”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat în această seară, într-o intervenție telefonică la Digi24, că autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus. Ministrul a precizat că valul de turiști de pe Valea Prahovei și litoral și faptul că regulile au fost respectate cel mai puțin în aceste cazuri i-a determinat pe oficiali să ia în calcul această variantă de restricționare.

”Recomand în continuare normele de distanțare socială. Oamenii nu respectă normele minime de precauție. Avem răspândire comunitară accelerată.

Avem transmitere accentuată, sunt afectate grupele de risc și nu numai. Avem peste 200 de cazuri la ATI. În ultimele trei zile avem o amprentă pusă pe terapie intensivă și decese.

Oamenii pleacă în stațiunile de pe Valea Prahovei și la mare, se reîntorc în toată țara și răspândesc comunitar. Avem agenții economici, restaurante și cluburi în care nu sunt respectate regulile de distanțare.

Nu e intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc. Patronatele nu au respectat înțelegerea. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mâine vom avea o evaluare a situației și vom lua o decizie la nivelul grupului tehnic.

Sunt județe cu un număr mare de cazuri de infectare. Avem și căminele de bătrâni, devenite focare.

Ne gândim la restricționarea circulației în anumite localități.

Referitor la testele lucrate: Sunt categorii de persoane care sunt testate. Laboratoarele lucrează în weekend mai puține teste, pentru că se recoltează mai puțin.”, a declarat    ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

Astăzi, la nivelul județului Argeș, au fost raportate pentru ziua de ieri 29 noi cazuri pozitive, după alte 11 anunțate ieri pentru ziua de vineri. Mâine și în zilele următoare se așteaptă însă cifre mai mari, urmând să ajungă la autoritățile medicale rezultatele altor teste procesate în București, la Matei Balș, rezultate care vin de regulă calup pentru câteva zile.

La nivelul României, s-au anunțat 291 noi cazuri pozitive.