Ministrul Sănătății: „Se fac 2000 de angajări în sistem”

Ministrul Sănătății: „Se fac 2000 de angajări în sistem”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a sustinut, vineri, o conferinta de presa, in cadrul careia a anuntat ca, pana acum, in Romania au fost confirmate 3.183 de cazuri de coronavirus.

Este cea mai mare crestere a numarului de cazuri in tara noastra - 445 in 24 de ore.

Totodată, Nelu Tătaru a anunțat că toate spitalele care se aflau în subordinea autorităților locale, vor trece pe perioada epidemiei, sub coordonarea Ministerului Sănătății și că se vor face 2000 de angajări în sistem.

„In aceasta perioada, societatea este greu incercata, sistemul medical se confrunta cu o situatie fara precedent, oamenii se bazeaza pe noi, pe medici, asistente, infirmiere. Este un sistem cu multe neajunsuri, deficiente adunate in timp, materialele sunt putine, am plecat de la stoc zero. Este o realitate pe care o cunosteam si acum isi arata adevarata fata. DSP-urile au facut o munca importanta, mentionez ca si la nivelul DSP-urilor am gasit personal insuficient, care atunci cand s-a confruntat cu criza nu a putut face fata anchetelor epidemiologice. Sunt oameni putini care lucreaza 24/24, vom angaja inca o mie de persoane, asta inseamna o suplimentare de 25%”, a transmis Nelu Tătaru.