Ministrul Sănătății a schimbat directorul Spitalului Câmpulung!

Printr-un ordin de demitere, Ministerul Sănătății a schimbat conducerea Spitalului Municipal Câmpulung. Astfel, fostul director Alexe Nicolae a fost înlocuit cu Andrei Aron, un medic stomatolog de susces în municipiu. Acesta va ocupa fucția de manager interimar în perioada stării de urgență, ordinul fiind semnat de ministrul Sănătății Nelu Tătaru. 

CITEȘTE ȘI ... COVID-19 în Argeș! Numărul argeșenilor confirmați pozitiv: 140

Andrei Aron, în vârstă de 36 de ani,  este acționar unic și manager al clincii de stomatologie Dental Evolution Center, un lider pe piața de profil, premiat doi ani la rând cu locul I în topul microintreprinderilor din Brașov (clinica fiind înregistrată în Brașov, dar activând pe piața din Câmpulung) pe segmentul firmelor de stomatologie, în baza activității și veniturilor. 

Important de menționat este că noul manager interimar al Spitalului Municipal Câmpulung nu este membru al unui partid, nu a făcut politică și nici nu își dorește.

CITEȘTE ȘI  ... Fundatia Gaudium - donatii de 71.151 euro pentru Spitalul Judetean!


Până în prezent, la Spitalul Câmpulung au fost testați 4 medici, dintre care unul confirmat pozitiv, 19 asistente medicale, dintre care 9 confirmate cu COVID-19, 5 infirmiere, dintre care 4 pozitive, 2 îngrijitoare, dintre care una pozitivă,  1 spălătoreasă (rezultat negativ),  și 1 registrator medical ( rezultat negativ).

 

Fostul director Alexe Nicolae este acuzat de un management defectuos și neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Conform oficialilor, Alexe Nicolae nu ar fi pregătit spitalul din Câmpulung pentru pandemia de COVID-19, nu ar fi realizat, coordonat, verificat sau respectat circuitul expoziei virusului. Situația de la Câmpulung a fost prezentată ministrului Nelu Tătaru de ceva timp, însă, abia astăzi ordinul a fost emis.


”Avem convingerea că va urgenta demersurile de achizitionare a aparatului de testare PCR, va eficientiza protocoale si circuitele din spital și se va asigura de înlăturarea tuturor cauzelor care au condus la infectări ale personalului medical.”, transmit oficialii.