Ministrul Muncii, Raluca Turcan - revoltată de pensia lui Bălășoiu : „Este strigător la cer!”


Fostul şef al Penitenciarului Colibaşi, ex-procuror, Gheorghe Bălăşoiu, a ajuns celebru la nivel naţional ca fiind beneficiarul celei mai mari pensii din România, de peste 70.000 lei pe lună. S-ar părea că la această pensie făcea referire ministrul Muncii, Raluca Turcan, în intervenţia sa de la postul Digi 24, unde se arata foarte revoltată. 

„Eu nu pot să tolerez și nici nu pot să dorm bine noaptea, în condițiile în care, în momentul de față, în România, există pensionari care câștigă 78.634 de lei pe lună, în condițiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament. E o persoană din domeniul juridic, evident, și, din nefericire, aceasta va fi o problemă a oricărei inițiative pe care noi o vom face în domeniul pensiilor, pentru a aduce echitate în acest sistem, pentru că ajungem la CCR, mai devreme sau mai târziu, și acolo am văzut, de fiecare dată, apărarea propriilor beneficii în detrimentul interesului public” a spus Raluca Turcan. „Este strigător la cer!” a mai adăugat aceasta.

 

A câştigat recalcularea pensiei, în primă instanţă

În ciuda sumei uriaşe care îi intră lunar în buzunare, fără să facă nimic, pensionarul de lux a cerut, în instanţă, recalcularea pensiei. Acţiunea sa a fost admisă, iar din minuta publicată pe portalul Tribunalului Argeş, Casa Judeţeană de Pensii este obligată să aplice indicele de corecţie în beneficiul reclamantului, precum şi la plata diferenţelor începând cu data de 25.11.2018.

CITEȘTE ȘI... Lucian Mîndruță a încercat o zi întreagă să-și înscrie mama la un vaccin, în Argeș

De asemenea, Casa de Pensii a trebuit să plătească şi 800 lei, cheltuieli de judecată. Decizia a fost atacată cu apel de Casa de Pensii.

Sursa: Săptămânal Ancheta