Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Până la 6 la mie nu se închid școlile!”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică că nu va propune nimeni închiderea școlilor atât timp cât rata de incidenţă COVID nu a trecut de 6.

”Nu văd de ce s-ar pune în discuție închiderea tuturor școlilor din București atâta vreme cât suntem și sperăm să rămânem departe de pragul de 6 la mie(...).

Îndemnăm întodeauna la respectarea regulilor și la vaccinare pentru a face tot posibilul pentru a nu ajunge la 6 la mie care este definit drept prag legal de la care se intră în carantină, deci și școlile se vor închide”, a spus Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI... (VIDEO) Un maxi-taxi și un autoturism s-au ciocnit în Argeș! Cinci persoane au fost rănite!

”Suntem obligați să luăm în considerare această situație, dar nu va propune nimeni închiderea școlilor atâta vreme cât reușim să rămânem sub 6 la mie”, a mai spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu: Elevii din anii terminali vor participa fizic la ore și în localitățile intrate în scenariu roșu

Ministrul Educației îndeamnă la respectarea regulilor de protecție, care includ aerisirea sălilor, purtarea măștii, distanțarea adecvata și testarea. 

CITEȘTE ȘI... (Video) Șofer de 72 de ani a intrat cu mașina în parapet, la ieșire pe A1! O femeie rănită!

Cîmpeanu a anunțat că se fac demersuri pentru a susține o testare non-invazivă, care va fi mai ușor de efectuat și mai acceptată de către părinți.


Sursa: antena3.ro