Ministrul Educației: Elevii ar urma să revină în bănci pe 8 februarie, dacă situația epidemiologică o permite!

S-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor. Astăzi, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a avut o serie de consultări cu sindicatele din învățământ, cu asociatiile studenților, cu Consiliul Național al Elevilor, cu Consiliul Național al Rectorilor și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți.

CITEȘTE ȘI ... COVID-19 | Argeș. Ultimele 24 de ore: 101 cazuri noi și 423 persoane vaccinate anti-Covid

Conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci, dacă situația epidemiologică o permite.

"S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a menționat că există și un calendar al recuperării materiei.

"S-a subliniat importanța acțiunilor remediale, nu numai pentru cei care susțin examenele naționale. Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic. Se susține dezvoltarea unei tematici corelată cu ceea ce s-a predat și s-a asimilat de către elevi", a adăugat acesta.

Conform lui Sorin Cîmpeanu, primul semestru al anului școlar 2020-2021 se va încheia în mod sigur în sistem online.

"Având în vedere că s-a derulat aproape integral online semestrul I, el va fi încheiat în sistem online. Prevederile Legii 55 pentru Educație au expirat în 31 decembrie, ieri am adoptat OUG pentru a nu o lasă în afară cadrului legal. Am solicitat continuarea învățământului online doar până la dată de 8 februarie. Este este o dată pe care ne-o dorim toți. Acest lucru va fi posibil doar în urmă analizei epidemiologice. Ne dorim să nu avem creșteri spectaculoase. Ne dorim că în 15 ianuarie un număr cât mai mare de profesori să dorească vaccinarea, fără să fie obligatorie. Ne dorim începerea cursurilor semestrului II pe 8 februarie și nu excludem niciun scenariu în urmă acstei analize. Decizia va fi luată cu cel puțin o săptămâna înainte de 8 februarie", a mai spus ministrul Educației. 

 

CITEȘTE ȘI ... Tragedie la Popești. Copil de 12 ani omorât de un șofer de 21 de ani!

Examenele naționale cu prezenţă fizică

 

"Susţinerea examenelor naţionale cu prezenţă fizică doresc elevii, la datele planificate, pe baza unor tematici adaptate şi corelate cu materia predată, precum şi susţinerea unor evaluări premergătoare examenelor naţionale, astfel încât să existe suficient de mult timp pentru acţiuni remediale. (...) Am agreat cu elevii că nu vom exclude niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize responsabile, profesioniste făcute de cei în drept în cea de-a doua parte a lunii ianuarie referitor la deschiderea celui de-al doilea semestru", a adăugat Sorin Cîmpeanu.