Ministrul Educației anunță schimbări! Examenul de bac ar putea începe mai devreme, iar evaluarea națională ...


Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, anunță schimbări importante în următorul an școlar. Astfel, examenele din cadrul examenului de bacalaureat ar putea începe mai devreme, potrivit datelor proiectului de Ordin privind organizarea şi desfăşurarea examenului propus de Ministerul Educației Naționale. 

Pobele orale de la bacalaureat ar urma sã debuteze începând cu data de 9 iunie, ia prima probã scrisã a examenului de BAC, respectiv cea de Limba și literatura românã sã aibă loc în data de 22 iunie 2020.

Proiectul de Ordin al MEN propune ca probele scrise ale examenului de Bacalaureat sã se desfãșoare în perioada 22 iunie 2020- 25 iunie 2020, inclusiv.

Mai mult, ministrul pregătește schimbări și în privința evaluării naționale. Astfel, elevii care nu iau notă de trecere la evaluarea naţională, vor fi înscrişi obligatoriu la şcolile profesionale. Mai exact, elevii care vor avea o medie sub cinci la evaluarea naţională nu vor mai avea loc asigurate locuri la liceele teoretice, ci vor fi trimişi la şcolile profesionale, să înveţe meserii.