Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke în vizită de lucru în Argeș. Ce a declarat despre noua Sală Polivalentă din Pitești

Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke a efectuat, joi, o vizită de lucru în judeţul Argeş, unde a verificat stadiul unor proiecte aflate în implementare şi a avut discuţii cu reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale.

Attila Cseke s-a întâlnit în această dimineață cu prefectul Emilia Mateescu dar şi cu parlamentarii de Argeş, iar mai apoi a avut o întâlnire cu primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea.

Ministrul a fost în vizită la noua Sală Polivalentă din Piteşti unde a verificat stadiul lucrărilor.

Noua sală polivalentă care se construieşte în municipiul Piteşti ar putea fi gata încă din acest an, înainte de termenul contractual, a afirmat, joi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

„ Am fost să vedem stadiul execuţiei lucrărilor la noua sală polivalentă a municipiului Piteşti. Lucrările avansează bine, sunt într-un stadiu de execuţie de 58%. Este o investiţie de 94,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, care are termen de finalizare 6 mai 2022. Din ceea ce am văzut la faţa locului (…), constructorul are capacitatea chiar de a finaliza sala polivalentă până la sfârşitul acestui an. Am asigurat atât constructorul, cât şi autorităţile locale şi judeţene că avem finanţare în bugetul Ministerului Dezvoltării pentru această investiţie şi evident ne-am bucura, cu respectarea calităţii, ca această sală polivalentă, dacă este posibil, să fie predată comunităţii locale chiar anul acesta”, a declarat Cseke Attila la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a dat asigurări că nu se pune o presiune ‘mai mare decât trebuie’ pe antreprenor, fiind vorba de o firmă care a mai executat cu succes acest gen de construcţii.

„ Avem această încredere că chiar anul acesta este posibil ca municipiul Piteşti şi judeţul Argeş să aibă o nouă sală polivalentă cu 4.071 de locuri în tribune şi care mai pot fi extinse cu scaune sau cu sistem rabatabil, în funcţie de evenimentul sportiv sau de altă natură care se va desfăşura în această sală”, a mai precizat ministrul.

 

Discuția purtată în timpul întâlnirii, la care au participat prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, administratorul public al municipiului, Lucrețiu Tudor și viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, a avut ca subiecte investițiile pe care Piteștiul dorește să le demareze în viitorul apropiat, cu susținerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin fonduri europene și guvernamentale. 

Ministrul Cseke Attila a considerat utile și absolut necesare propunerile făcute de administrația piteșteană, referitoare la principalele obiective de investiții: proiecte care vizează fluidizarea și echilibrarea traficului în oraș, parcări subterane acoperite cu spații verzi, conform normelor europene în vigoare, stadionul nou „Nicolae Dobrin”, dar și creșe proiecte tip sau proiecte de anvelopare a clădirilor rezidențiale. 

După întâlnire, ministrul a fost însoțit de către reprezentanții autorităților locale într-o vizită în teren la viitoarea Sală Polivalentă, aflată în construcție pe strada Basarabia, un proiect de 99 milioane de lei, finanțat de Compania Națională de Investiții. Echipa ministerială a remarcat faptul că investiția va fi realizată înainte de termenul de finalizare prevăzut în contract și a apreciat seriozitatea constructorului și implicarea autorităților locale.