Ministrul de Interne: Salariile polițiștilor vor crește! Se vor face angajări MASIVE

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că oamenii legii vor avea salarii mai mari cu 10%, actul normativ urmând să fie pregătit pentru ședinţa de Guvern din această săptămână, iar majorarea aplicându-se  din momentul intrării în vigoare a acestuia.
Ministrul a anunţat că vor fi angajaţi 4.000 de oameni în sistem, având în vedere deficitul de personal rezultat în urma pensionărilor anticipate. Totodată, nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor să se pensioneze în aceleaşi condiţii ca şi până acum o vor mai putea face până în 15 septembrie.

„Avem un deficit foarte mare în MAI. Am avut o discuție cu premierul și trebuie să intervenim cât de repede pentru dotarea polițiștilor care sunt în stradă. Una dintre prevederile care au iscat discuții a fost faptul că unii dintre polițiști pot ieși la pensie la o vârstă la care încă sunt apți de muncă. Este o prevedere care a fost elaborată, emisă, în anul 2016. Potrivit acestui act normativ, oameni care încă pot desfășura activitatea pot opta să iasă la pensie până la vârsta de 50 de ani.
 Ne dorim să intervenim cu această prevedere legislativă pentru a echilibra salariile dintre militari și polițiști. Le vom mări salariile cu 10%.",
a spus Carmen Dan.