Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat adoptarea Ordonanței Militare 10

Ministrul Marcel Vela a anunțat, luni, o nouă ordonanță militară, menționată și de președintele Klaus Iohannis.

Ea are prevederi referitoare la noul interval orar în care persoanele de peste 65 de ani vor putea să iasă afară din casă, interval care a fost prelungit, dar și măsuri referitoare la transportul aerian.

”Încep prezentarea ordonanței numărul 10 mulțumindu-vă. Ne apropiem de normalitate. Punctez că MAI vă e partener, luptă pentru dumneavoastră împotriva coronavirus. Știu că e greu, dar trebuie să întărim protecția în fața acestui inamic. Obligațiile respectate acum conduc în viitor la normalitate.”, spune Vela.

 În această notă s-au luat următoarele decizii: 

Circulația seniorilor, extinsă

Vestea bună pentru persoanele de peste 65 de ani, deplasarea e permisă în următoarele situații: pot circula în afara locuinței, în interes profesional de la domicilu, la locul de muncă, pot să se deplaseze în situația în care au nevoie de asistență medicală, inclusiv tratamente oncologice, folosind mijloace de transport. Totodată, pot face deplasări pentru activități agricole.

În această ordonanță am prevăzut că persoanele care au împlinit 65 de ani pot circula de la 7-11, 19-22, deplasări pentru bunuri, din motive justificate.”, a declarat ministrul de Interne.

Suspendare zboruri:

”O altă măsură care ține de suspendarea unor zborur:Am decis că va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către și din Spania pentru 14 zile, începând cu 28 aprilie, pentru că expira perioada. Austria, Belgia, Olanda, Turcia, Iran. Din aceste țări către România pentru 13 zile, începând cu data de 2 mai, până pe 14 mai inclusiv.

Am prelungit suspendarea zborurilor spre Italia pentru 12 zile. Intră și cele din Franța și Germania, începând cu data de 5 mai, până pe 14 mai, inclusiv.”, a zis Vela.

Relaxare graduală după 15 mai

”Relaxarea de după 15 mai va fi graduală. Vă asigură că MAI nu se va relaxa în această perioadă. Sunt sigur că veţi da dovadă de responsabilitate, solidaritate şi patriotism!”, a conchis ministrul de Interne.


Sursa: antena3.ro