Ministrul Culturii: Fond special pentru Vila Florica!

Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, a fost prezent vineri la Bistriţa-Năsăud, unde a susținut și o conferință de presă, subiectul central fiind reabilitarea și protejarea caselor marilor artizani ai Unirii din 1818.
Despre Vila Florica, ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, a declarat că ministerul deține un fond special pentru achiziționarea conacului.


“Am insistat, când am creat construit bugetul pe 2017, să alimentăm un fond care să permită Ministerului Culturii, atunci când el e notificat, să-şi exercite dreptul de preempţiune. (...) Atunci când obiectele de patrimoniu de mare valoare sunt scoase la vânzare, Ministerul Culturii, care este notificat când e vorba de categoria tezaur, să îşi poată exercita dreptul de preempţiune. Ministerul Culturii pe care-l conduc şi Guvernul României au deschis negocierile pentru achiziţia vilei Florica din Ştefăneşti, din Argeş. Este vila aparţinând dinastiei Brătienilor. Toţi marii Brătieni sunt legaţi această vilă. Am considerat important ca statul să cumpere şi să rămână în circuitul naţional acest obiectiv”, a declarat Ioan Vulpescu, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Bistriţa-Năsăud.