Ministerul Educației: Simulările pentru Bac și Evaluarea Națională vor fi amânate

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 23-27 martie, vor fi amânate, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.

Măsura vine după ce s-a hotărât ca școlile să fie închise în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire, în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului și a fost anunțată astăzi de Ministerul Educației și Cercetării în cadrul unei videoconferințe cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți. 

CITEȘTE ȘI ... Proiect: Zile libere plătite pentru părinți atunci școlile sunt închise

 

Vezi măsurile luate:

1. Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior. 


2. Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare  psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor. 


3. Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.


4. Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.


5. Toate activitățile extrașcolare sunt și acestea anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.


6. Activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă. 


7. De asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri (nr.6/09.03.2020).