Mini-vacanță de 1 iunie? Ce spune Ministrul Muncii | Sursa Ta

Update, 26 mai 2021:

Week-endul se apropie, liberul de 1 iunie şi el, însă românii nu vor avea putea face punte între duminică şi ziua de marţi pentru a se bucura de un sfârşit de săptămână prelungit.

Deşi marţi, 1 iunie, este liber legal, luni este zi lucrătoare. Guvernul nu a decis să facă punte, pentru ca românii să aibă patru zile libere consecutiv.

Totuşi, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus să cei care doresc un week-end prelungit îşi pot lua o zi liberă din concediu. În felul acesta, cei care doresc pot petrece de sâmbătă până marţi inclusiv.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Mai exact, toți cei care doresc liber luni, 31 mai, înainte de 1 iunie, Ziua Copilului, au la dispoziție o variantă. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii.

Este adevărat că nu au fost chiar cuvintele pe care bugetarii doreau să le audă. Aceștia trebuie să își ia o zi de concediu.

Cum pot avea românii un miniconcediu de patru zile

Concret, dacă până acum românii erau obișnuiți cu o „punte” pe care autoritățile o ofereau cu mână largă, de data aceasta Executivul condus de Florin Cîțu i-a trimis pe toți la muncă sau la zilele de concediu.

Astfel, cine vrea să lege 4 zile libere trebuie să umble la numărul de zile de concediu pe care le are. Practic să-și ia liber pe 31 mai.

Pentru că, din punctul de vedere al ministerului Muncii, bugetarii nu vor primi liber în această zi. Chiar Raluca Turcan a fost cea care a făcut anunțul.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, îşi pot lua o zi de concediu.

Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Pentru industria turismului, probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere.

Să acceseze serviciile turistice. Varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Aceasta este punctul meu de vedere”, a transmis Raluca Turcan.


Sursa: fanatik.ro