Milioane de români trebuie să primească bani de la stat

Foarte mulți români dețin, fără să știe, acțiuni la stat.

Aceste acțiunii reprezintă titlurile primite în urma planului de privatizare din anii 90. Aceștia îşi pot recupera banii sau pot decide să încaseze dividende.

Daniela Șerban, director relații cu investitorii din cadrul Bursei de Valori București, a declarat „Sunt opt milioane de români care au încă acțiuni, cei mai multi la SIF-uri. Față de cuponul inițial au fost primite și acțiuni reziduale. Mulți nu știu dacă mai au acțiuni și unde. Plus că dacă aduci contul IBAN poți primi direct dividendele restante. Vom anunța și un concurs de tranzacționare în timp real și o aplicație de mobil care testează cunoștintele financiare. Ajută mult să discuți direct cu brokerii și administratorii de cont pentru a vedea ce ți se potrivește”.
Adresa la care trebuie să mergeți este Bulevardul Carol I, nr. 34-36, Bucureşti. Pentru cei care nu locuiesc în București, puteți să aflați mai multe detalii prin intermediul poștei electronice a Depozitarului Central.

Pentru a intra în posesia banilor, aveți nevoie doar de cartea de identitate. Potrivit specialiștilor, aceste acțiunii se pot și moșteni.

Statul român am deschis în luna iulie o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie. Au fost scoase la vânzare un milion de acţiuni, fiecare la un preţ de 100 de lei, informează televiziunea națională

Documentele necesare în vederea actualizării datelor personale de identificare sunt următoarele:

  • Cererea de modificare a datelor de identificare ale titularilor de cont
  • Documentele care susţin solicitarea în cauză
  • Dovada achitării tarifului aferent serviciului solicitat

Documentele mai sus menţionate pot fi transmise prin următoarele modalităţi:

  • Prin intermediul oficiilor Companiei Naţionale Poşta Română S.A.;
  • Prin intermediul Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, în cazul în care deţinerile dvs. sunt evidenţiate în conturile acestora;
  • Direct la sediul Depozitarului Central; Prin corespondenţa adresată Depozitarului Central.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la următoarele nr. de telefon: 021/408.58.40, 021/408.58.51.