Mii de militari, prezenți în România la cel mai mare exercițiu de apărare al NATO | Sursa Ta

Peste 4.000 de militari români și aliați au simulat luni un atac asupra unei țări din NATO, la cel mai mare exercițiu militar din acest an care se desfășoară la noi în țară - NOBLE JUMP 2021. Exercițiul multinațional s-a desfășurat ieri la Cincu, în Brașov. 

Exercițiul multinaţional NOBLE JUMP 2021 (NOJP21) a fost organizat la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" (CNII).

La exercițiu au participat 4.000 de militari din 12 națiuni, precizează realitatea.net

Ministerul Apărării a transmis că au avut loc exerciţii tactice cu trageri de luptă cu muniţie reală executate de către militari ai trupelor aliate ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF).

CITEȘTE ȘI ... A sărit să-și salveze mama, dar a ajuns la ATI! Se cere arestul bărbatului din Mioveni

Totodată, s-a organizat și o expoziţie statică de armament şi tehnică militară.

Exerciţiul NOBLE JUMP 21, planificat de Comandamentul Suprem Aliat în Europa (SHAPE) şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite Napoli, este cea de-a treia etapă a exerciţiului NATO STEADFAST DEFENDER 21 ce conţine secvenţe de pregătire şi instruire a forţelor NATO prin dislocarea acestora într-un termen foarte scurt în România. Exerciţiul constă în dislocarea componentei terestre a Forţelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) pe căile terestră (rutieră şi feroviară), aeriană şi maritimă, pe teritoriul României, având ca destinaţie finală Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" (CNII) din Cincu.