Mihai Eminescu, celebrat la Bogați!

15 ianuarie – Ziua lui Mihai Eminescu: în fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești” ajunge la inimile celor care îl omagiază. Anul acesta s-au împlinit 170 de ani de la nașterea celui mai mare poet român.


Evenimentul a fost marcat și în localitatea argeșeană Bogați, acolo unde elevii Școlii Gimnaziale ”Radu cel Mare”, coordonați de prof. Prunescu Mariana, prof. Tecaru Dana și prof. documentarist Udroiu Magdalena, au prezentat un deosebit program artistic. 
De ziua lui Mihai Eminescu, edilul Ion Gârleanu a recitat alături de elevi versuri eminesciene.

Eminescu este autorul celui mai lung poem de dragoste omologat de Academia Recordurilor Mondiale – Luceafărul. Marele poet a început să îl scrie în 1873 și l-a publicat peste 10 ani, în 1883.
Citeşte întreaga ştire: Se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Cine a fost “Luceafărul poeziei românești”
Printre cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu amintim „Somnoroase păsărele”, „Floare albastră”, „Luceafărul”, „Scrisoarea I” „Scrisoarea II”, „Scrisoarea III”, „Scrisoarea IV”, „Lacul”, „Revedere”, „Pe lângă plopii fără soț”, dar și altele care cu siguranță au rămas în memoria oricărui iubitor de poezie și nu numai.