Mihai Coteț: „Tinerii nu vor să facă parte din generația COVID fără bac!”

Sindicaliști, parlamentari, tot felul de asociații mai vechi sau răsărite peste noapte, chiar și primarul Capitalei, au cerut anularea examenelor de evaluare națională și bacalaureat, sugerându-se ca acestea să fie înlocuite cu mediile și rezultatele obținute de elevii clasei a VIII-a cu cele în clasele V-VIII, iar pentru absolvenții clasei a XII, cu cele din clasele IX-XII. Vicepreședintele PNL Pitești, Mihai Coteț, consideră că anularea acestor examene ar fi o gravă eroare. Deși fiica sa urmează să susțină bacalaureatul, iar media de aproape 10 din ultimii patru ani ar avantaja-o, liberalul susține că nici măcar tinerii nu își doresc ca examenul maturității lor să fie înlocuit cu un surogat.


„Am întrebat-o pe fiica mea ce își dorește, cum vede lucrurile ea și colegii ei și mi-a răspuns foarte tranșant: nu vor să facă parte din generația COVID fără bac! Pentru noi, bacalaureatul a fost examenul maturității, generația copiilor mei îl numesc examenul libertății. Anularea acestor examene ar fi un «cadou» otrăvit. Ascultându-i pe cei din generația fiicei mele, am realizat că sunt mult mai maturi și responsabili decât adulții care astăzi gândesc speculativ, superficial sau… în interesul facultăților private dornice să mai tranzacționeze diplome pe bani.”, a declarat  Mihai Coteț.

 

 

 „E curios cum părinții vor la mall și la terasă, dar nu vor să-și lase copiii la bac!” 


Potrivit acestuia, „dacă examenele s-ar anula, toți elevii ar primi diplome pe nemerit”, iar acest start pe un nou drum ar putea impacta în mod negativ o generație întreagă. Vicepreședintele PNL Pitești consideră că ar fi excelent dacă toate energiile consumate în jurul celor două examene s-ar focusa pe asigurarea tuturor măsurilor de siguranță.


„Copiii noștri au stat izolați în ultimele trei luni și au învățat. Pentru ce?! Este dreptul lor să participe la un examen corect, un examen care să le certifice cunoștințele, așa cum statul are datoria să le asigure toate condițiile de siguranță posibile. Procesul de învățare, dincolo de îndrumarea pe care o asigură profesorii, reprezintă în special un efort personal. Din acest punct de vedere,  perioada petrecută la domiciliu a fost cumva prielnică celor care au dorit să-și completeze și să-și aprofundeze cunoștințele. S-a spus că elevii vor fi copleșiți de emoții. Toate generațiile au avut emoții, inclusiv a mea, care a dat și treapta I, și treapta a II-a și bacalaureatul. De aceea se numește examenul maturității și de aceea nu este obligatoriu ca toți să-l treacă, ci doar cei care sunt pregătiți.”, a mai declarat liberalul Mihai Coteț, conchizând: „E curios cum părinții vor la mall și la terasă, dar nu vor să-și lase copiii la bac!”.