Mihai Coteț: ,,Nu ne putem relaxa decât știindu-i pe cei dragi în siguranță!”

Data de 15 mai a fost așteptată cu sufletul la gură de mulți dintre români, dornici să-și recâștige bună parte dintre libertățile care făceau parte din normalitate. 

Cifrele, însă, nu prea sunt de partea noastră, numărul de îmbolnăviri și decese oscilând de la o zi la alta, fără a urma, în mod clar, o pantă descendentă. 

Așa-zisa relaxare s-a transformat, mai degrabă, în stare de îngrijorare sau de alertă, autoritățile centrale fiind precaute în privința măsurilor anunțate. 

Mihai Coteț: ,,Curajul de a lua măsuri nu tocmai populare, dar pentru binele comun, ar trebui să fie înțeles și apreciat”

,,Este de înțeles de ce mulți români s-au raportat la 15 mai ca la o dată la care lucrurile se vor relaxa în mod semnificativ. Mulți își doresc să revină la viața de dinainte de pandemie, doar că acest lucru nu va fi posibil în viitorul foarte apropiat. 15 mai, 30 mai, 15 aprilie vor fi doar borne în care vom recâștiga nu mai multe libertăți, ci mai multă… responsabilitate. De aici înainte conștiința, grija și buna credință a fiecăruia vor face diferența dintre viață și moarte. 
În toată această perioadă am avut timp să înțelegem mai bine fenomenul. Știm ce trebuie să facem pentru a minimiza riscurile, avem la îndemână cele necesare pentru a ne proteja, nu trebuie decât să fim precauți și să nu ne comportăm ca și cum virusul a dispărut o dată cu ridicarea stării de urgență.” a declarat Mihai Coteț, vicepreședinte PNL Pitești. 

Potrivit acestuia, este firesc ca autoritățile să-și nuanțeze opiniile de la o zi la alta, până la decantarea unor concluzii finale, întrucât deciziile se iau în funcție de situația din teren, și ea în continuă evoluție. 

,,Presiunea din partea opiniei publice a fost și este în continuare una foarte mare. În astfel de situații, curajul de a lua măsuri nu tocmai populare, dar pentru binele comun, ar trebui să fie înțeles și apreciat, în contrabalans cu nesăbuința unora de a manipula și amplifica frustrarea acumulată de populație. Nimeni nu își dorește să devenim a doua Spanie sau Italie. Faptul că România se numără printre țările în care pandemia nu a făcut atât de multe victime se datorează măsurilor luate până în prezent. Exemplele SUA și Marii Britanii ne-au arătat ce înseamnă abordarea ușor arogantă și superficială a problemei, De asemenea, exemplul țărilor care s-au relaxat poate prea devreme ar trebui să ne tempereze și pe noi. Abia de aici înainte grija noastră va trebui să fie dublă față de perioada anterioară. Nu ne putem relaxa decât știindu-i pe cei dragi în siguranță!” a mai declarat liberalul Mihai Coteț.