Mihai Coteț: ,,Nu este Paris, nu este nici Londra, nici Berlin! Sunt poze din România!”

Nu mai trebuie să privim în afară pentru a vedea că se poate să avem și noi infrastructură la nivel de 2020. E suficient să privim spre ceea ce se întâmplă în localitățile din România care au administrații eficiente și implicate în dezvoltarea comunităților lor, spune vicepreședintele PNL Pitești, Mihai Coteț.

CITEȘTE ȘI ... Mihai Coteț: ,,De 30 de ani edilii Piteștiului nu se pot conecta la realitățile timpului prezent”


Acesta oferă un exemplu de bune practici cu ceea ce se întâmplă la Cluj Napoca, oraș cu administrație liberală, în materie de infrastructură rutieră.  


,,Așa arată o strada, lărgită la profilul de 16 m, în Cluj:


- 3 benzi de circulație;
- 2 benzi de biciclete la nivelul părții carosabile cu lățime de 1,5 m fiecare;
- trotuare pe ambele părți cu o lățime de 1,90 m;
- sens giratoriu cu spațiu verde și sistem de irigații;
- 2 rețele de canalizare pentru scurgerea apelor pluvial;
- rețelele aeriene (firele pentru alimentarea cu energie electrică și pentru rețelele de telecomunicații) au fost introduse în subteran;
- au fost deviate și redimensionate rețelele subterane pentru apă și gaz.


Pe strada Bună Ziua au fost plantați 64 de copaci, urmând ca în toamnă să continue acțiunea de plantare. De asemenea, stațiile pentru transportul în comun sunt dotate cu copertine verzi (gazon).

Valoarea totală a lucrărilor este de 19.758.582,25 lei + TVA. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria a realizat proceduri de expropriere pentru 64 de proprietăți private pe o suprafață de 2.576 mp, în valoare de 1.337.310 lei.” a declarat liberalul Mihai Coteț. 

CITEȘTE ȘI ... Noutăți privind valabilitatea documentelor expirate în starea de urgență


Potrivit acestuia, la Pitești, ,,administrația a sufocat cu parcări mai toate arterele de circulație, nefiind în stare să creeze alternative subterane sau supraterane în centru și cartierele orașului. Cât despre pistele pentru biciclete, și acum ne rezumăm la a prezenta proiecte, dar numai în zonele de promenadă și cu aroganța că asta înseamnă... transport ecologic!”.