Mihai Coteț: ,,De 30 de ani edilii Piteștiului nu se pot conecta la realitățile timpului prezent”


Conceptul de ,,zonă metropolitană” enunțat de către autoritățile centrale în contextul noilor măsuri generate de starea de alertă le-a adus multora aminte că la Pitești se vorbea odată despre o asociere între localiăți; o asociere în scop de dezvoltare durabilă, o asociere care ar fi dus la atragerea de fonduri europene și crearea de oportunități economice pentru Pitești și localitățile limitrofe. 

Mihai Coteț, vicepreședinte al PNL Pitești, susține că, mai mult decât oricând, este nevoie de o zonă metropolitană funcțională și mai ales de bani europeni, dacă privim la bugetul foarte modest al municipiului reședință de județ.

,, De 30 de ani edilii nu se pot conecta la realitățile timpului prezent”
 

,,Aducerea în actualitate a conceptului de le-a creat unora confuzii, altora sforțări de memorie: oare avem și noi așa ceva?  O fi doar pe hârtie? Hârtia o fi în vreun sertar? Însăși faptul că autoritățile au fost în dilemă câteva zile dovedește cât de... metropolitan este Piteștiul nostru.

Răsunătoarele insuccese ale administrației piteștente ne-au creat de-a lungul timpului multe frustrări cu care unii chiar s-au obișnuit să trăiască, spunându-și... asta e, la noi nu se poate! Piteștiul a rămas în urma multor orașe din România, iar o comparație cu ceea ce înseamnă un oraș european, ar fi de-a dreptul deplasată.

Am rămas un oraș de provincie, în care de 30 de ani edilii nu se pot conecta la realitățile timpului prezent, inducând cetățenilor, prin tot ce fac, ideea că e bine să trăiești într-un târg. Bine că e... pitit!” a declarat liberalul Mihai Coteț.

,,Multe orașe din România au înțeles avantajele care vin la pachet cu zona metropolitană”
 

Vicepreședintele PNL Pitești își amintește vag de un moment în istoria Piteștiului în care Tudor Pendiuc ar fi demarat înființarea unei asocieri între comune.

Dacă a fost sau nu semnat vreun act nu mai are nicio relevanță, din moment ce nu s-a produs niciun efect. 
 

,,În timp ce alte municipii din România se afirmă la nivel național și internațional prin administrații smart, Piteștiul este veșnic în urmă la aproape toate capitolele.

Parcă ne amintim ca prin ceață de un moment în care Piteștiul și administrațiile locale limitrofe, cu excepția localității Bradu, ar fi semnat un statut al zonei metropolitane.

Dacă această asociație a fost vreodată legal constituită, cu siguranță că nu a produs niciun efect.

Multe orașe din România au înțeles avantajele care vin la pachet cu zona metropolitană și au reușit să înflorească economic. În Europa, 60% din populație trăiește în zone metropolitane.

Numai la Pitești conceptul de <dezvoltare durabilă> se traduce, mai degrabă, prin <dezvoltare culpabilă >”.