Migranţi sirieni şi kurzi - prinşi de ofiţerii BCCO Piteşti pe autostradă

Acţiune în forţă a poliţiştilor din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti  şi a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, la sfârşitul săptămânii trecute. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, oamenii legii au prins pe autostrada Bucureşti-Piteşti nu mai puţin de 11 imigranţi ilegali. 4 dintre aceştia sunt cetăţeni sirieni, care trecuseră ilegal frontiera, împreună cu 7 kurzi. 

 

CITEȘTE ȘI ... Argeș: Femeie dispărută! Poliția cere ajutorul


 

Au plătit câte 6500 euro să ajungă în Germania


Conform surselor noastre, sirienii plecaseră din ţara lor natală, devastată de războaie şi sărăcie, pe 5 septembrie, pe ruta Turcia-Bulgaria-România, destinaţia lor finală fiind însă Germania. Pentru asta, plătiseră - spun  aceleaşi surse - câte 6500 de euro de persoană. Întrebarea firească pe care şi-ar pune-o oricine este de unde au refugiaţii atâţia bani, în condiţiile în care ţara lor este complet distrusă? Ei bine, se pare că aceştia au aur pe care, odată ajunşi în alte ţări, îl vând pentru a face rost de bani. Ajunşi în Turcia, li s-a promis că în Bulgaria vor fi preluaţi de o camionetă neagră. Într-adevăr, aşa s-a şi întâmplat şi, în plus, în ţara vecină celor patru sirieni li s-au alăturat şi 7 kurzi, care s-au urcat în aceeaşi maşină.

 

 

CITEȘTE ȘI ... Tânără violată și bătută de un recidivist! (VIDEO) Mărturia șocantă a femeii


 30 de zile arest preventiv pentru traficantul român


În România, însă, au fost prinşi pe autostrada Bucureşti-Piteşti de către poliţiştii de la Crimă Organizată care, sub coordonarea procurorului Marius Ştefan, de la Parchetul Argeş, i-au prins pe migranţii ilegali, la pachet cu cărăuşul acestora, un român pe nume Raul-Claudiu Crăciunescu. După ce a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pe numele acestuia judecătorii Tribunalului Argeş au emis duminică, 8 septembrie, în regim de urgenţă, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, Raul Crăciunescu fiind pus deja sub urmărire penală şi acuzat de infracţiunea de trafic de migranţi în formă agravată. În ceea ce-i priveşte pe sirienii şi kurzii ajunşi fraudulos în România, aceştia au fost rapid expulzaţi, după ce au fost predaţi Direcţiei Migraţie din cadrul Poliţiei de Frontieră. În plus, camionul negru cu care se făcea trafic de migranţi a fost confiscat de oamenii legii.
Siria se află în război civil de peste 8 ani, aproape 6 milioane de sirieni fiind refugiaţi în ţările vecine sau în cele ale Europei. Cei mai mulţi, peste 3 milioane, s-au adăpostit în Turcia, însă în ultimii doi ani s-a înregistrat un adevărat exod către ţările occidentale, România fiin doar ţară de tranzit pentru aceştia.


Sursa: saptamanalul ancheta