Microscop ultraperformant, la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Spitalul Județean de Urgență Pitești, aflat în coordonarea Consiliului Județean Argeș, a reprezentat, în ultima perioadă, o prioritate pentru dezvoltarea sistemului de sănătate la nivelul județului, fapt susținut prin numeroasele investiții în echipamente medicale și dotări materiale finanțate atât de Consiliul Județean Argeș, de Ministerul Sănătății, cât și din venituri proprii, precum și prin demersurile managementului unității privind asigurarea resurselor umane. Astfel, în prezent, Spitalul Județean de Urgență Pitești dispune de aparatură medicală și personal specializat pentru primirea, investigarea și tratamentul cazurilor critice de la nivelul județului Argeș, precum și din județele limitrofe.

Unul dintre cele mai noi aparate aduse la unitatea medicală este un microscop ultraperformant, folosit în chirurgia otologică și microchirurgia laringiană.

"Este cel mai performant microscop la momentul acesta. Îl vom folosi în chirurgia otologică, adică ureche supurată și nesupurată și, probabil, la chirurgia microlaringiană. Nici nu știu dacă sunt spitale în România care au așa ceva. Ne va ajuta foarte mult. Noi până acum nu am operat ureche aici și cu acest aparat ne dorim, în viitor, să operăm ureche și la Pitești", a declarat  dr. Paula Stoica, medic primar O.R.L.