O fetiţă din Hong Kong a câştigat un concurs de pictură la Muzeul Goleşti

UPDATE:

Sâmbătă,  2 noiembrie, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești a găzduit cea de-a IX-a editie a Expoziției-concurs internaționale de pictură pentru copii, organizată de Consiliul Județean Argeș, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Cercul de Pictură „Culoare și vis” Corbeni, Argeș, coordonat de prof. Elena Stoica. Tema acestei ediții a fost „Instrumente muzicale tradiționale din țara mea”, la concurs înscriindu-se peste 900 de lucrări ale micilor artiști din 28 de țări. Astfel, pe simezele Bolniței de la Golești au fost expuse 92 dintre cele mai bune creații selectate de juriu, marele premiu la sectiunea internațională fiind câștigat de Lam Wai Yin Vivien, de 9 ani, din Hong Kong, China, iar la secțiunea națională de Prodan Maria-Ștefania, de 9 ani. La vernisajul expoziției  și la premierea micilor artiști a participat și președintele Consiliului Județean Argeș,  Dan Manu, care i-a felicitat atât pe cei din juriu și organizatori, cât și pe micii artiști și pe îndrumătorii lor, pentru pasiunea, dedicarea și respectul pe care le acordă artei și culturii. Lucrările participanților vor fi etalate în expoziții din muzee din România, iar cele care nu au fost selectate și premiate vor fi expuse, ca și la edițiile anterioare, în spitalele pentru copii și la centre speciale sau vor fi folosite în cadrul evenimentelor tematice organizate de Muzeul Golești, pentru a-i învăța pe cei mici despre istoria și tradițiile celorlalte culturi. 

 

Sâmbătă, 2 noiembrie, Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golești a găzduit cea de-a IX-a editie a Expoziției-concurs internaționale de pictură pentru copii, organizată de Consiliul Județean Argeș, Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golești și Cercul de Pictură "Culoare si vis" Corbeni, Argeș, coordonat de prof. Elena Stoica.

Tema acestei ediții a fost "Instrumente muzicale traditionale din țara mea", la concurs înscriindu-se peste 900 de lucrări ale micilor artiști din 28 de țări. 
Astfel, pe simezele Bolniței de la Golești au fost expuse 92 dintre cele mai bune creații selectate de juriu, marele premiu la sectiunea internațională fiind câștigat de Lam Wai Yin Vivien, de 9 ani, din Hong Kong, China, iar la secțiunea națională de Prodan Maria Ștefania, de 9 ani.

La vernisajul expoziției și la premierea micilor artiști a participat si președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, care i-a felicitat atât pe juriu și organizatori, cât si pe micii pictori și pe îndrumătorii lor, pentru pasiunea, dedicația si respectul pe care le acordă artei și culturii.