Meteorologii anunță! Vine cea mai geroasă iarnă! Temperaturi de -30 de grade

Potrivit specialiștilor ANM, în următoarele săptămâni, vremea se va răci considerabil. Vom avea temperaturi minime record, între -20 și -30 de grade. Totodată, ANM avertizează că o astfel de iarnă nu a mai fost de decenii. 

Până la finalul lunii decembrie, prognoza meteo anunță o vreme cu temperaturi situate cu mult sub media climatologică a lunii decembrie. Săptămâna viitoare, la munte se vor înregsitra temperaturi minime de -12 grade Celsius. De asemenea, vremea de Ignat și în Ajunul Crăciunului va fi, de asemenea, caracterizată de episoade geroase și zăpezi mari.

Prognoza meteo pentru luna decembrie anunță precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru. Vreme rece și ninsori în nord și în centru se anunţă și în luna ianuarie. 

”Vom asista la un proces de răcire accentuat, astfel încât spre finalul săptămânii, vremea va deveni chiar geroasă noaptea în mare parte din țară. Precipitațiile pe care le găsim astăzi în mare parte din țară și sunt sub formă de ploaie se vor transforma treptat în nordul Moldovei și Carpații Orientali în lapoviță și ninsoare și vor cuprinde apoi jumătatea de sud a țării. Pe parcursul zilei de miercuri, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în jumătatea de sud a Moldovei, vorbim de precipitații sub formă de ninsoare, precipitații însoțite de intensificări ale vântului în regiunile sud-estice, mai ales în Bărăgan, sudul Moldovei și în Dobrogea (…)Vineri spre sâmbătă vom avea parte de ger în mare parte din țară”, a declarat Alina Șerban, meteorologul de serviciu”, declară meteorologul Alina Șerban, potrivit a1.ro.