Meteorologii anunță cum va fi vremea în primele săptămâni din iulie

Vremea va fi ploioasă iar temperaturile apropiate de cele specifice perioadei până la finalul lunii iunie, anunță meteorologii, care au transmis și ce se va întâmpla în primele două săptămâni din luna iulie. În săptămâna 15-22 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice şi sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în toate regiunile.

 

Prognoza meteo 22-29 iunie 2020

În săptămâna 22-29 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nord-estice. Excepţie va face nord-vestul teritoriului, unde cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare.

 

Vremea 29 iunie 2020 - 7 iulie 2020

În săptămâna 29 iunie - 7 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi uşor excedentar în jumătatea vestică a ţării, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

 

Prognoza meteo ANM 6-13 iulie 2020

În săptămâna 6-13 iulie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai coborâte în regiunile vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.


Sursa: observatornews.ro