METEO! Vremea se schimbă din nou

După căldura sufocantă de zilele trecute, trecem la temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm, cel puțin astăzi, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Astfel, miercuri, temperaturile nu ne vor mai da bătăi de cap. Maximele vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime între 9 și 19 grade Celsius. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și nici de această dată nu scăpăm de averse și descărcări electrice. De asemenea, și vântul va fi prezent suflând cu intensitate local în estul teritoriului, la munte și pe suprafețe mici în regiunile sudice și centrale.

În prima parte a zilei în Dobrogea și Muntenia, jumătatea de vest a Moldovei, local în Carpații Meridionali și Carpații Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse cu caracter torențial și va aduce cu ele frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. Pentru perioade scurte de timp ori prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50l/mp.

Prognoza meteo pentru joi, 25 iulie

Începând de joi, temperaturile vor crește, mai ales  în orele amiezii pe arii restrânse în vest şi sud. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi la începutul nopţii când, pe spaţii restrânse la deal şi la munte, precum şi în nord-est şi doar izolat în restul teritoriului vor fi ploi de scurtã duratã şi posibil descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 22 de grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.