METEO: Ploi în toată țara! VA FI RISC DE INUNDAȚII!

Deși primăvara și-a intrat în drepturi încă din luna februarie, iar prognoza meteo pe termen scurt indică de asemenea temperaturi mai mari decât media perioadei, în lunile de primăvară ANM anunță apariția ploilor.

Conform Elenei Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, luna martie va fi ploiasă şi vor exista riscuri de inundaţii:
"Luna februarie păstrează tendinţa unor valori mai ridicate decât în mod obişnuit în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi Olteniei. În restul ţării, valorile sunt apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi mai multe zile la rând cu temperaturi de peste 15 grade Celsius. În schimb, tendinţa cantităţilor excedentare de precipitaţii se va extinde în toată ţara în cursul lunii martie (...) Putem să avem anumite probleme de natură hidrologică, pe secvenţe scurte de timp şi la nivel local, cum de altfel se întâmplă în mod obişnuit în România, într-o lună martie foarte capricioasă", a declarat Elena Mateescu pentru România TV.

"Aprilie pare a fi o lună mai rece decât în mod obişnuit, în Transilvania, Maramureş şi în Moldova. În restul ţării valorile vor fi apropiate de norme. Tendinţa unor cantităţi excedentare de precipitaţii se menţine şi în această lună. Aşadar, primele două luni ale primăverii vor fi bogate în precipitaţii", a mai spus directorul ANM.

 

Foto descriptiv