METEO! Vezi prognoza pentru următoarele două săptămâni

Vremea va fi predominant caldă în primele zile ale lunii mai în majoritatea regiunilor, temperaturile vor ajunge și până la 27 de grade Celsius, peste cele normale în această perioadă din an, însă nu vor lipsi precipitațiile, sub formă de averse, în special în intervalele 3 - 5 mai și 7 - 9 mai.

Vremea se va răcori ușor în aproape toate zonele țării, în perioada 5 - 10 mai, urmând ca temperaturile să fie apropiate de mediile climatologice specifice pentru prima decadă a lunii mai. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, meteorologii estimează o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ceea ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

În Muntenia, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi apreciabil, fiind de așteptat valori termice cu mult peste cele normale la început de lună mai, cu medii ale maximelor de 23 - 27 de grade și ale minimelor de 8 - 12 grade. O ușoară răcorire a vremii este posibilă în perioada 8 - 10 mai, când temperaturile vor fi mai apropiate de cele climatologic specifice, cu valori diurne de 18 - 22 de grade și nocturne de 6 - 10 grade Celsius, mediat pe regiune. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 6 - 9 mai.


Sursa: Agerpres