Meteo: Temperaturi neobișnuite în acest weekend

Potrivit meteorologilor, vremea va fi neobișnuit de caldă atât vineri, cât și sâmbătă și duminică.

Astăzi, norii apar sporadic prin nordul şi nord-estul ţării, însă domina cerul senin. Maximele vor fi de la 1 la 11 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBATĂ, 25 ianuarie

Valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, chiar cu mult în zonele de deal și munte precum și în sudul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nord-vestice, însă doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe și polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade, iar cele minime între -8 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest și pe litoral. Izolat, în zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ, 26 ianuarie

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea când se vor semnala precipitații local în jumătatea de vest a teritoriului și izolat în rest. Acestea vor fi mixte la munte și predominant sub formă de ploaie în restul zonelor. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 5 și 14 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.