METEO: Se strică vremea! După ploi, se apropie CANICULA

Ziua de joi vine cu temperaturi ridicate şi vreme în general frumoasă, iar cerul se menţine variabil. Cu toate acestea, în regiunile sud-estice,precum şi în zonele de deal şi de munte se vor înregistra înnorări temporar accentuate, iar spre noapte, posibil şi în sud-vestul ţării. Vântul va slăbi în intensitate faţă de ziua precedentă în majoritatea zonelor ţării.

Vineri, temperaturile vor fi într-o ușoară scădere, iar vremea va deveni instabilă. Se vor înregistra înnorări începând cu cea de-a doua parte a zilei. De asemenea, vor fi semnalate averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Temperaturile continuă să scadă, sâmbătă, iar vremea se menţine instabilă. Se vor înregistra înnorări temporar accentuate însoţite de averse şi descărcări electrice. Vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar în unele zone vor lua aspect de vijelie.

Însă, după ploi, se apropie canicula. Meteorologii anunță că ne așteaptă o vară caniculară și secetoasă.

Spre finalul lunii iunie, temperaturile vor fi ridicate. În luna iulie va fi mai cald decât în mod normal, canicula punând stăpânire pe întreaga țară. Cantitățile de averse vor fi deficitare mai ales în sudul, sud-estul și estul teritoriului.

Și în luna august, temperaturile se vor meține peste normele climatologice în sudul, sud-estul și vestul țării, Precipitațiile vor fi deficitare în toată țara, cele mai scăzute cantități fiind tot în sud, sud-est, dar și sud-vest.