METEO! Se schimbă vremea! Cod portocaliu de ploi și ninsori

Începând de duminică, vremea se schimbă brusc, iar ploile își vor face simțită prezența în majoritatea regiunilor. În zona montană precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Luni, ploile apar și în în sudul şi în centrul teritoriului, în timp ce la munte va ninge. În Oltenia, Muntenia şi partea sudică a Transilvaniei, cantităţile de apă vor depăşi local 20l/mp şi izolat, 40l/mp. Vântul va sufla cu putere în afara arcului carpatic, dar în Bărăgan se vor înregistra şi rafale de peste 60km/oră. Precipitaţii sunt anunţate şi în cursul zilei de marţi; vor fi mai ales ninsori prin Transilvania şi Subcarpaţii Moldovei, în Oltenia va apărea lapoviţa, iar în rest vor fi ploi. Aspectul vremii se va îmbunătăţi semnificativ miercuri, însă maximele nu vor mai trece de 10 grade Celsius.


În intervalul 27 noiembrie, ora 16 - 28 noiembrie, ora 1, va fi în vigoare cod galben în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei, unde va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h.

În intervalul 27 noiembrie, ora 20 - 28 noiembrie, ora 16, un cod portocaliu va fi în vigoare, în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55...70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Vremea se va îndrepta uşor abia de miercuri, iar mercurul din termometre va urca până la cel mult 8 grade Celsius.