Meteo oficial pentru Argeș: Suntem sub influența unui ciclon: Ploi cu caracter de averse, trecător și torențial

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis autorităţilor două avertizări cod galben de vreme instabilă, valabile pentru zilele de luni şi marţi.

Carmen Dima, meteorolog la Minicentrul de Prognoză Pitești, ne prezintă situația atmosferică în judeșul Argeș:

După ce am vizualizat ultime hărți, lucru care s-a întâmplat aproape de ora 15:00, instabilitatea atmosferică se menține până miercuri (orele prânzului). Acest lucru înseamnă că oriunde și oricând în țară, implicit și în județul nostru, vor cădea ploi cu caracter de averse, trecător și torențial, însemnând că într-un interval de timp scurt se pot acumula cantități de apă semnificative sau prin acumulare, unde, punctual, ar putea să se depășească 40, poate chiar 60 de l/mp.

Din ce indicau materialele de prognoză, se pare că zona de nord a județului nostru va fi mult afectată. Este posibil ca cele mai mari cantități de apă să se acumuleze în partea de nord a Argeșului, inclusiv zona montană.

Precipitațiile vor fi însoțite și de intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Vor fi și descărcări electrice și nu sunt excluse condițiile de grindină.
În plus, temperatura aerului va fi în scădere treptată.

Miercuri, maximele termice diurne nu depășesc 14 grade celsius  în județ (13 grade la Pitești). Noaptea, valorile termice vor fi mai scăzute decât nopțile anterioare: în general, pornind de la 2 grade în zona subcarpatică și până spre 5, cel mult 6 grade în jumătatea de sud a județului.

În ceea ce privește presiunea atmosferică, ne vom afla, ca și întreaga țară, sub influența unui ciclon, cu presiune atmosferică la centru de aproximativ 1000 de milibari. Deocamdată, este de 1003 milibari. Așadar, suntem în tendință de ușoară și treptată scădere.

Se pare că va fi o pauză de precipitații de miercuri de la prânz până joi seara. Așadar, de joi seara precipitațiile de întorc. Și săptămâna viitoare, instabilitatea atmosferică va fi prezentă și tot cu valori scăzute.