Meteo: De marți vin ploile și în sudul țării

Calendaristic suntem în octombrie, vremea însă ne duce cu gândul la zilele de august. Temperaturile au ajuns chiar şi la 30 de grade în weekend. Parcurile au fost pline, iar turiştii au mers la mare pentru o ultimă baie.

În vestul ţării însă a fost cod portocaliu de vânt puternic. De marţi, frigul şi ploile ajung şi în sud.

CITEȘTE ȘI ... Medicul Streinu Cercel: Virusul e pe stradă. Nu mergeți fără mască!

E vară în termometre în întreg sudul ţării deşi suntem în a doua lună de toamnă. Dacă nu ar fi frunzele îngălbenite, nimic nu ne-ar aduce aminte că, în calendar, suntem totuşi în anotimpul ploilor şi frigului.

4 Octombrie, ora 15:00, sunt 30 de grade în Capitală. Cu mult peste gradele înregistrate în aceeaşi zi a anului trecut, când termometrele arătau 17 grade şi ploi. Vremea frumoasă i-a scos pe oameni din casă.

CITEȘTE ȘI ... Coronavirus- Noi recomandări de la INSP pentru interior și exterior

În vestul ţării vremea nu a fost la fel de prietenoasă. În Bihor şi Satu Mare a fost chiar cod portocaliu de vânt puternic.

De marţi, temperaturile scad în toată ţara şi vin şi ploile.

Chiar dacă marţi, miercuri, aceste valori termice vor scădea, doar prin partea de vest, de nord, de centru, se vor apropia de valorile normale pentru această dată. adică să fie în general între 18 şi 20-21 de grade, în timp ce, spre Sud-Este să avem în continuare temperaturi ridicate, care să depăşească 25 de grade.

Vestea bună este că la sfârşitul săptămânii ne vom bucura din nou de zile însorite şi călduroase.


Sursa: observatornews.ro