METEO: Când se schimbă vremea

Meteorologii anunță că și astăzi vom avea parte de temperaturi plăcute, care vor depăși valorile medii obișnuite pentru această perioadă a anului.

Vremea va fi frumoasă la nivelul întregii țări. În est și sud vor fi condiții de ceață la orele dimineții, iar în depresiunile din estul Transilvaniei se va forma bruma. Temperaturile minime vor avea valori cuprinse între -3 grade Celsius în depresiuni și 15 grade Celsius în Dealurile de Vest. Condiții de ceță vor fi și în Capitală, unde se vor înregistra minime cuprinse între 8 și 10 grade Celsius.

Vântul va sufla slab în majoritatea regiunilor României. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade Celsius pe litoral și 28 de grade Celsius în Banat. În București, mercurul va urca în termometre până la 22 de grade Celsius.

Până pe 21 octombrie se anunță temperaturi mult mai ridicate decat cele specifice perioadei, cu valori cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius. În ultimele zile ale lunii octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire. Astfel, de la temperaturi de 26 de grade, vom ajunge la 18 grade Celsius. De asemenea, ploile își vor face apariția după data de 21 octombrie.