Meteo 9 mai 2021. Vești bune de la meteorologi, se încălzește afară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 9 mai 2021. 

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi față de ziua anterioară în vest, centru și nord, astfel că, în orele amiezii, la nivelul întregii țări se vor înregistra temperaturi în jurul celor normale pentru această dată. 

Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile din jumătatea estică, unde pe parcursul zilei vor fi unele înnorări. 

Vântul va sufla slab până la moderat, trecător cu intensificări mai ales în partea a doua a intervalului, în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 12 grade, mai coborâte, spre -3 grade în estul Transilvaniei, unde se va forma brumă.

În capitală vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineața și noaptea. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza și va fi mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 5-8 grade.

La munte vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor crește ușor față de ziua anterioară în majoritatea masivelor. Cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului, în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali.


Sursa: observatornews.ro