Meteo 28 aprilie. Temperaturi scăzute și ploi pe arii extinse

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 28 aprilie. Vremea va fi rece pentru această dată calendaristică, fiind prognozate ploi pe arii extinse în jumătatea de sud a țării.

Valorile termice diurne vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru această dată în cea mai mare parte a țării, astfel încât maximele se vor încadra între 8 și 17 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest. După-amiaza se pot semnala descărcări electrice în regiunile sudice, unde și cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15 - 20 l/mp.

La munte vor mai fi precipitații mixte, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali, unde vântul va avea rafale ce vor depăși 70 km/h. În special în cursul zilei, vântul va avea intensificări local și temporar și în celelalte zone, cu viteze de 40 - 50 km/h. Noaptea, izolat, în zonele joase va fi ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă.

În capitală valorile termice diurne vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru această dată, astfel încât maxima va fi de 9...10 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări de 40 - 50 km/h în timpul zilei. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață. Temperatura minimă se va situa în jurul a 7 grade

La munte vremea va fi în general închisă și mai rece decât în mod caracteristic acestei date. Se vor semnala precipitații, sub formă de ploaie, iar la altitudini mari și lapoviță sau ninsoare, în Carpații Meridionali și local în rest. Vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 70 km/h pe crestele masivelor sudice. Valorile termice vor fi în creștere ușoară.

Sursa: observatornews.ro