Meteo, 25 aprilie. Temperaturi maxime de 20 de grade în sudul țării!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 25 aprilie. Vremea va fi rece pentru această dată calendaristică, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 10 grade Celsius în Maramureș și 20 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei.

Vremea va fi rece pentru această dată în regiunile nordice și nord-estice, unde nebulozitatea va fi în general persistentă, iar începând din orele după-amiezii temporar se vor semnala precipitații - ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în nordul Carpaților Orientali. 

În restul țării, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza, în special în zonele de deal și de munte, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe, iar la altitudini de peste 1500 m, trecător precipitații mixte. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60-70 km/h și, trecător, în nord-vestul, centrul și estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Maramureș și 20 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață, iar mai ales în regiunile intracarpatice, vor mai fi condiții de brumă.

În capitală vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18-19 grade, iar cea minimă de 6-7 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 3 grade.

La munte vremea se va menține relativ rece pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări, iar, începând din orele după-amiezii, temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m, trecător mixte. în nordul Carpaților Orientali vor predomina ninsorile.

Sursa: observatornews.ro