Meteo 24 mai 2021: ANM anunță o vreme frumoasă și călduroasă! | Sursa Ta

Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată în regiunile sudice, în timp ce în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. 

Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, îndeosebi în zona de munte. 

Noaptea, treptat înnorările se vor accentua în jumătatea de vest a țării, unde pe spații mici se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei în regiunile estice și sud-estice, iar noaptea se va intensifica treptat în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de 60-80 km/h. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 și 16 grade. Cu totul izolat vor fi condiții de ceață.

În capitală vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara. Vântul va sufla slab ziua și moderat noaptea. Temperatura maximă va fi de 28-29 de grade, iar cea minimă de 13-15 grade.

La munte vremea va fi în general frumoasă. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat vor fi ploi de scurtă durată. Noaptea, treptat înnorările se vor accentua în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, unde pe spații mici se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice. Văntul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea în zona Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de 60...80 km/h. Valorile termice vor fi în general apropiate de normalul perioadei.

Pe litoral vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 24 de grade, iar cele minime vor fi de 15-16 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 14-16 grade.

Sursa: observatornews.ro