Meteo 18 mai 2021. Vânt și ploaie în mai multe regiuni din țară  | Sursa Ta

Astăzi vremea va fi vântoasă, iar în vestul, nordul și centrul țării și rece pentru această dată. Mai ales pe parcursul zilei, vântul va prezenta intensificări susţinute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50-60 km/h, iar local, cu precădere în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70-80 km/h. 

La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80-100 km/h. 

În nord-vestul, nordul, nord-estul, centrul teritoriului și în zona de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 35-40 l/mp. Izolat va cădea grindină. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. 

În celelalte regiuni cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est. 

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate temperaturi în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

În capitală cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări, mai susținute după-amiaza și seara, când la rafală se vor depăși viteze de 60-65 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 9-11 grade.


Sursa: stirimeteo.com