Metabet vrea să îşi mute producţia la fostul CET Găvana

În perspectiva edificării Argeş Mall pe terenul unde acum îşi desfăşoară activitatea Metabet CF, compania şi-a arătat intenţia de a concesiona 45.000 mp la CET Găvana, pentru o perioadă de 49 de ani. Cererea agentului economic, care are o istorie de 100 de ani şi 850 de angajaţi, nu a fost însă acceptată de către Consiliul Local, deşi este singura societate care a cerut concesionarea acestui teren. Consilierii locali au considerat că este mai potrivit ca pe acel spaţiu să realizeze proiectul unui parc industrial. 

 

CITEȘTE ȘI ... Bursele elevilor piteşteni - păstrate la acelaşi nivel


 Singura societate interesată de CET Găvana


Conform solicitării înaintate către Primăria Municipiului Piteşti, Metabet CF doreşte să folosească, în primă fază, 4.000 mp pentru amenajarea de hale industriale şi 1.000 mp pentru depozitarea materiilor prime, urmând ca restul de 31.000 mp să îi amenajeze într-o altă etapă. Aşa cum se arată în solicitarea înaintată municipalităţii, pe terenul respectiv se va instala o staţie de betoane de 125mc/oră şi o staţie de preparare a mixturilor asfaltice de 120 t/oră. Aceste planuri sunt făcute în perspectiva unor lucrări de anvergură la nivel naţional, precum drumul expres Craiova-Piteşti sau tronsoane de cale ferată de la nivel naţional, unde Metabet ar putea deveni furnizor de produse de infrastructură pentru cale ferată şi drumuri. 


Deşi este prima societate care doreşte această concesiune, consilierii locali nu au căzut la un acord privind modul de concesionare. Primul care a luat cuvântul a fost consilierul local, Cristian Gentea.

„Confuzia comisiei este că se vor demara procedurile de concesiune pentru 46.000 mp. Solicitantul ar trebui să preia şi cele 72 de clădiri, iar dacă va fi sau nu de acord, facem licitaţie. Legea aşa spune!”, a subliniat Cristian Gentea.


„Acest bun trebuie pus în valoare ca Parc Industrial. Acum păzim acea zonă, consumă foarte mult ca bani şi acesta este primul agent economic care îşi exprimă intenţia de a realiza ceva acolo. Nu a vrut nimeni până acum să vină. Bineînţeles că vom face licitaţie pentru concesionare! (...) Nu vine nimeni, o să murim cu el acolo! (...) Trebuie pus în valoare cumva, dar să nu îl mai ţinem aşa, deoarece consumă bani. Deocamdată, un singur agent economic şi-a exprimat dorinţa de a face ceva acolo.”, a declarat primarul Cornel Ionică. 

 

 

 Consilierii au cerut retragerea proiectului


Consilierul liberal Narcis Sofianu a mers mai departe, emiţând ipoteza conform căreia dacă Metabet concesionează 45.000 mp, dar foloseşte doar 5.000 mp, atunci să nu apară situaţia în care acesta să închirieze la rândul său spaţiul.

„Ştiu că dl primar a promis parcuri industriale, dar nu înţeleg de ce trebuie să băgăm un intermediar privat într-o astfel de iniţiativă? (...) Ar trebui să privim cu mai multă atenţie acest proiect şi să nu ne grăbim cu concesiunea.”, a explicat Narcis Sofianu.


În urma discuţiilor, venite atât din partea opoziţiei, cât şi a consilierilor PSD, proiectul de hotărâre a fost retras. 

 

 

Preluare Saptamanalul Ancheta