Mesajul primarului din Bascov: „Semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștință ..

Mesajul primarului din Bascov: „Semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștință ..


Primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu transmite un mesaj tuturor cetățenilor, în contextul pandemiei de coronavirus. Oamenii sunt îndemnați să semnaleze autoritățile cu privire la orice caz despre care au cunoștință că ar fi putut intra în contact cu o persoană infectată.

„Stimați cetățeni ai comunei Bascov

Semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștința ca ar fi putut intra in contact cu o persoana confirmată cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o țara afectata(țara din zona roșie sau galbena) și care nu se afla in izolare. 
Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgentă Nr.10 din 14.03.2020, persoane asimptomatice care sosesc in țara din țările cu peste 500 de cazuri de coronavirus confirmate au obligația de a se izola la domiciliu pentru o perioada  de 14 zile.
In prezent țările cu peste 500 de cazuri confirmate in afara de China. Italia și Iran sunt: Spania, Germania, Franța, SUA, Elveția, Norvegia, Suedia, Olanda, Belgia, Danemarca și Austria. 
Manifestați o atitudine preventivă fata de orice caz, întrucât răspândirea virusului este posibila și din partea persoanelor care nu manifesta simptome specifice. 
Cei care vin din zonele de risc și nu respecta aceste dispoziții sau declara in fals ca nu au venit din zona de carantina ori cei care nu se auto izoleaza, risca dosare penale privind infracțiuni de zădărnicie a combaterii bolilor și amenda cuprinsă între 10.000 și 20.000  RON”, transmite Gheorghe Stancu.