Mesajul Poliției Locale Pitești: „Să nu uităm că viața are întotdeauna prioritate!”


Joi 18 februrie 2021, cadrele ISU Argeș de la Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență au desfășurat o pregătire cu cadrele Poliție Locale Pitești în care au fost prezentate manevrele de prim ajutor calificat de bază.

Activitatea este foarte importantă, având în vedere că polițiștii locali sunt prezenți continuu în rândul cetățenilor, iar cu timpul tot mai mulți dintre aceștia vor reuși să acorde primul ajutor la nevoie.

A fost făcută o demonstraţie pe un manechin, iar polițiștii locali au fost învăţaţi cum să verifice dacă persoana respiră şi are puls. 

S-a prezentat procedura de resuscitare cardiopulmonară şi modalitatea de efectuare a respiraţiei artificiale, a fost prezentată şi manevra Heimlich de salvare de la sufocare, în cazul persoanelor ale căror căi respiratorii sunt obturate mecanic ,proceduri care sunt primordiale pentru salvarea unei vieti in cazuri de accidente sau diferite probleme ce pot fi intalnite in viața de zi cu zi.

Mesajul transmis populației de reprezentanții Poliției Locale Pitești:„Să nu uitam că viața are întotdeauna prioritate!”