Mesajul lui Alexandru Arşinel, de pe patul de spital. Actorul și soția au coronavirus

Alexandru Arșinel și soția sa, amândoi vaccinați anticovid la începutul anului, au ajuns la spital cu SARS-Cov-2, iar medicii spun că au făcut o formă mai ușoară.

Totuși, date fiind vârsta și problemele de sănătate anterioare doctorii mențin o atentă supraveghere.

“Singura armă este vaccinul″, o spune de pe un pat de spital Alexandru Arșinel, infectat și el cu coronavirus.

Actorul și soția lui sunt în grija medicilor, ambii cu forme ușoare. Au avut norocul că au fost imunizați în urmă cu două luni.

”Ce să vă spun, noi suntem apărați totuși de vaccinul pe care l-am făcut. Noi am făcut vaccinurile amândouă, deci în mod normal gust, miros și alte treburi nu trebuie să apară în dialogul nostru”, a declarat actorul.

Actorul în vârstă de 81 de ani este în categoria de risc. În 2013, Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi, iar în 2017 o intervenție chirurgicală în urma unui infarct. Așadar, este un pacient vulnerabil care putea oricând să facă forma severă a virusului.

Tocmai de aceea, vaccinarea în cazul acestor persoane face diferența dintre viață și moarte, insistă medicii.


Alexandru Arșinel , născut la 4 iunie 1939, a absolvit Institutul de Artă Teatral Cinematografică „I. L. Caragiale”, pentru ca la scurt timp să se angajeze la Teatrul de Revistă din Bucureşti, devenind apoi directorul şi managerul acestuia.

A jucat în peste 30 de filme artistice, printre care “Ana şi... hoţul”, “Miss Litoral”, “Anotimpul iubirii”, ”În fiecare zi mi-e dor de tine”, “A doua cădere a Constantinopolului”, “Paradisul în direct” şi “Sexy Harem Ada-Kaleh”.

Activitatea sa din teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic a fost recompensată în ultimii ani cu mai multe premii, medalii şi ordine, precum Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor – „Arta Spectacolului”, Medalia de Onoare a Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România, Premiul Special şi Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră sau Premiul Special „Ambasadorul Teatrului Naţional Românesc”.


Sursa: stirileprotv.ro