Mesaj RO-ALERT în Argeș: Un URS în comuna...

Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii comunei Arefu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a hotărât să avertizeze populația din zona Arefu cu privire la apariția unui urs. Un mesaj a fost transmis aseară, în jurul orei 22:00.


ATENȚIE! A fost semnalat un urs în comuna Arefu, zona: cetatea Poienari. Luați măsuri de autoprotecție, circulați cu atenție și nu vă expuneți la pericole.

CITEȘTE ȘI ... Vâlcean, urmărit internaţional pentru 155 de infracţiuni, reținut la Piteşti


Un alt mesaj a fost transmis, în această dimineață, în jurul orei 08:30

ATENȚIE! A fost semnalat un urs în comuna Arefu, zona: Pensiunea Crăița. Luați măsuri de autoprotecție, circulați cu atenție și nu vă expuneți la pericole.


În conferința de presă, organizată ieri la Prefectura Argeș, autoritățile au propus montarea gardurilor electrice, ca mijloc de protecție împotriva atacurilor produce de urși pentru gospodăriile aflate în zone limitrofe. În prezent, se caută o sursă de finanțare, prefectului județului Argeș Emilian Dragnea cerând și cooperarea asociaţiilor de protecţie a animalelor.

Tot ieri, Ministerul Mediului a aprobat împuşcarea a doi urşi şi relocarea altuia. În acest moment, există 17 cereri relocarea exemplarelor.