Medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai. Ce seruri vor folosi

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat aseară la Digi24 că, începând cu data de 4 mai, aproximativ o treime din medicii de familie din țară vor începe vaccinarea anti-COVID a populației. Vorbim despre 3.080 de medici de familie, infrastructura fiind deja stabilită.

”Proiectul de includere a medicilor de familie e deja finalizat, vor începe să vaccineze pe 4 mai, toată infrastructura e deja stabilită.
Mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii și în centrele de vaccinare, să ai grijă și de ceilalți pacienți.”, a spus Valeriu Gheorghiță. 

 

Imunizarea se va face, în primă fază, cu vaccinurile de la Johnson&Johnson și Moderna.

”Erau trei opțiuni pe masă: AstraZeneca, Johnson&Johnson și Moderna, însă vom demara foarte probabil cu vaccin de la Johnson&Johnson și Moderna.
Vaccinul de la AstraZeneca, dacă medicii de familie îl vor solicita, îl vom da. Nu vrem să insistăm în momentul de față să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorință foarte mare de vaccinare și îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes și să nu batem pasul pe loc.”, a subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare.