Medicii de familie argeșeni - protest în fața Guvernului!

Asociația Medicilor de Familie - Filiala Argeș iese astăzi în stradă cu 140 de medici de familie. Alături de medici și pacienți din toată țara, aceștia vor protesta în Piaţa Victoriei, faţă de situaţia actuală a sistemul de sănătate, în special faţă de problema birocratizării, dar şi faţă de lipsa posibilităţii de a elibera anumite reţete, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să alerge de la un medic specialist la altul.

Dacă nici de această dată nu se găsesc soluţii la revendicări, medicii de familie amenință că nu vor semna contractele sau actele adiţionale la vechiul contract cu CAS, ceea ce înseamnă că pacienţii nu vor mai beneficia de servicii medicale gratuite în cabinetele medicilor de familie care vor funcţiona în regim privat.

CITEȘTE ȘI ... (video) ACUM! Protest în Pitești! Zeci de medici au ieșit în stradă: „Sănătatea e bolnavă!”


Protestul din faţa Guvernului va începe la ora 11.00. În timpul protestului, în cabinetele medicilor de familie se vor asigura doar urgenţele, iar pacienţii cu afecţiuni cronice vor fi reprogramaţi.

În urmă cu două săptămâni, sute de medici de familie au pichetat sediile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, din toată ţară, unde au şi depus un memoriu prin care aduc la cunoştinţă propriile revendicări.

CITEȘTE ȘI ... OPC verifică magazinele de jucării şi decoraţiuni de Crăciun

La nivel naţional, există, în acest moment, 11.000 de medici de familie şi aproximativ 9.500 de cabinete de medicină de familie. În Argeș sunt aproximativ 300 de medici de familie. Medicii de familie au format coaliţia „Solidari pentru Sănătate", împreună cu nouă organizaţii nonguvernamentale de pacienţi, prin care vor să atragă atenţia aupra problemelor cu care se confruntă această ramură a medicinii.